Iedere week een Throwback Wednesday (afgekort TBW) over dingen die ons bezighouden. Deze week de eerste #TBW door Laura Froeling.

26-09-2018, GRONINGEN – Vorige week woensdag bezochten wij het zeer geslaagde en inspirerende King Seminar en Golf Event. Een goed verzorgde dag vol positiviteit, bevlogen collega’s en inspiratie! Met name de afsluitende workshop Joost Rigter was indrukwekkend.

Joost nam ons tijdens zijn workshop in het donker mee in zijn opmerkelijke levensverhaal. Joost leidt sinds zijn 26ste aan de oogziekte Retinitis Pigmentosa. Hierdoor heeft hij op dit moment nog maar 0,8% zicht. Hij vertelde ons over zijn geleverde strijd, het revalidatieproces en hoe zijn positieve instelling hem heeft geholpen in het realiseren van zijn dromen.

Ondanks zijn handicap richtte hij meerdere succesvolle bedrijven op. Mede door het hanteren van zijn viertal basis houdingen, bestaande uit Acceptatie, Kwetsbaarheid, Durven Doen en Positiviteit. In zijn inspirerende verhaal lichte hij toe hoe hij door continu verleggen van zijn grenzen, er stap voor stap in is geslaagd zijn dromen te realiseren. Van het vertrouwde glaasje water uit de kraan, dat in zijn woning altijd voorhanden was, naar het pak melk uit de supermarkt, dat voor hem ooit een onmogelijke heftige tocht door een onbekende wereld betekende.

Uiteindelijk is het Joost wel gelukt om die stap te zetten. Het was een zeer inspirerende en leerzame dag, waar wij met een positief gevoel op terug kijken! De afgelopen weken hebben we het dan ook vaak gehad over onze eigen uitdagingen en redenen waarom wij de tocht naar dit ‘pak melk’ juist wel of niet hebben ondernomen. Een mooie metafoor die we nog vaak zullen gebruiken.

Wat is jouw ‘glas water’ of ‘pak melk’?