Inkoopadviesbureau De Inkoop Adviesgroep B.V. heeft per 1 september jl. een kantoor in ‘City of Talent’ Groningen geopend.

Julius Westendorp, Laura Froeling en Berber Postma (v.l.n.r.)

Volgens directeur Henk Vrieling staat Groningen bekend als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland. De stad biedt ruimte voor talent. Met de Rijksuniversiteit Groningen en Hanze Hogeschool is het tevens een stad vol nieuw potentieel. Dat is de reden waarom wij er voor kiezen om een kantoor in Groningen te openen.

Voor het managen van de vestiging is Julius Westendorp als Managing Consultant verantwoordelijk. Julius: “Ik zit nu acht jaar in het inkoop vak en was toe aan een nieuwe uitdaging. Henk heeft mij die uitdaging en kans geboden die ik zocht. Ik kijk uit naar de mogelijkheden en kansen die ik zie in mijn nieuwe rol!”

Julius maakt de overstap vanuit de RDW waar hij de afgelopen vijf jaar diverse complexe ICT-aanbestedingen begeleidde.

Vanuit ons kantoor in Groningen begeleiden wij (overheids-)organisaties bij diverse inkoopvraagstukken. We zijn met name gespecialiseerd in het begeleiden van Europese Aanbestedingen. Door een toenemende druk op rechtmatigheid worden steeds meer opdrachtgevers gedwongen om zaken Europees dan wel Meervoudig Onderhands aan te besteden. Daarnaast neemt de vraag naar gekwalificeerde inkopers toe, terwijl de beschikbaarheid door krapte op de arbeidsmarkt alleen maar afneemt. Dit resulteert in een toenemende vraag naar inkoopondersteuning.

Dat is ook de reden dat Berber Postma en Laura Froeling het Groningse team per direct versterken. Beide dames hebben de opleiding Facility Management aan de Hanze Hogeschool Groningen afgerond. Berber studeerde af op het onderwerp duurzaam- en circulair inkopen en heeft dit in meerdere organisaties ingevoerd. Laura raakte enthousiast over het inkoopvak tijdens haar minor Inkoopmanagement. Samen met Berber en Laura hebben wij een vliegende start gemaakt en zijn we al volop voor onze opdrachtgevers aan het werk.

Kom gerust een kopje koffie drinken!

Iedere vraag over inkoop kan aan ons gesteld worden. Wij wisselen graag met u van gedachte onder het genot van een heerlijke kop koffie. Kom gerust bij ons langs! Ook voor nieuw inkooptalent staan wij altijd open! Tot ziens bij ons op kantoor?