“een professionele inkoopafdeling biedt elke organisatie meerwaarde”

Interimmanagement

Een professionele inkoopafdeling biedt elke organisatie meerwaarde . Niet alleen omdat er inkoopkennis en – kunde in uw organisatie aanwezig is, maar ook om uw organisatie besparingen op te leveren. Onderbezetting of kennistekort kan efficiëntieverlies opleveren voor uw organisatie.

INKOOPONDERSTEUNING
Uw inkoopafdeling kan door omstandigheden tijdelijk onderbezet zijn of heeft extra capaciteit nodig voor het opvangen van piekmomenten. U kunt dan kiezen voor tijdelijke inhuur (detachering). De Inkoop Adviesgroep kan u zowel op strategisch-, tactisch- als operationeel niveau ondersteunen. Onze inkoopprofessionals zijn opgeleid om daarin zowel adviserend als uitvoerend te opereren.

Ook wanneer specialistische kennis wordt gevraagd. Daarbij hebben wij een breed netwerk dat wij kunnen raadplegen en/of inzetten indien aanvullende specialismen worden gevraagd.

INKOOPOPTIMALISATIE
Het hebben van een goed georganiseerde (centrale) inkoopafdeling is nog geen vast gegeven dat voor elke organisatie geldt. Misschien staat uw organisatie aan de vooravond om een inkoopafdeling op- of in te richten of heeft u er juist één, maar wilt u de efficiëntie hiervan extern laten doorlichten.

Onze inkoopadviseurs hebben ervaring met het inrichten van inkoopprocessen, het uitvoeren van spendanalyses en het adviseren van organisaties bij het efficiënter inrichten van de afdeling. Hierbij maken wij onder andere gebruik van een inkoopscan, waarbij wij minimaal één jaargang uit uw boekhouding analyseren.

Wilt u weten op welke terreinen wij u verder kunnen ondersteunen? Neemt u dan contact met ons op.